Om oss

Vi är en naturprofilerad förskola som vill ha hög kvalitet! Därför fortsätter vi att satsa allt för att kunna behålla små barngrupper, hemlagad ekologisk mat och att utveckla den pedagogiska verksamheten.

Vi har en stor och fin naturgård lugnt belägen i en lummig skogsmiljö i Noor, strax utanför Knivstas centrum. Det finns stora gräsytor att springa på, träd att klättra i och skogsdungar att plocka blåbär från och ett litet "berg" att åka stjärtlapp från på vintern. Det är en tomt som ger fritt spelrum för barnens fantasi och lekar. Den underbara gården gör att vi vistas så mycket som möjligt utomhus.

Vi har små barngrupper med upp till 37 barn i huset. Barnen är uppdelade på olika avdelningar och varje barngrupp har sina egna pedagoger. Tack vare att förskolan är liten så känner barnen alla pedagoger och tvärtom.

Förskolan är lyckosam att ha en stor lokal att vistas i. Vi disponerar uppåt 300 kvadrat och rummen är stora, ljusa och luftiga.

Sedan ett par år tillbaka har vi ett samarbete med Friluftsfrämjandet och bedriver Skogsmulle (för de äldsta barnen) och Skogsknytte (för mellangruppen) en gång per vecka. De yngsta barnen har en liknande verksamhet som vi kallar "Skogsäventyr".
Då vi har Skogsmulle/Skogsknytte går vi på utflykt till skogen. Att vara i skog och natur är ett bra sätt att utveckla balans och motorik. Barnen får också på ett lekfullt och roligt sätt lära känna och upptäcka våra vanligaste insekter, djur och växter.